Mарина Стефанова-Кънева

е родена в гр. Търговище. Започва да пее народни песни още на 6 годишна възраст. През 2011г. завършва АМТИИ, гр.Пловдив със специалност "Изпълнителско изкуство-Народно пеене".
Като солистка на множество хорове и формации, Марина се изявява на сцени у нас и в чужбина. Заемала е призови места от конкурси в страната. В началото на 2009 г. тя прави своите първи записи за  фонда на БНР, като записва автентични песни от родния си край. Понастоящем работи като хорист-солист на Ансамбъл на Народни песни и танци, гр. Пазарджик.
Марина изпълнява песни от всички фолклорни области, но най-близки до нея са добруджанските и северняшки песни.
Соня Бакоева


е родена в гр. Попово, но корените на нейният род са от Кюстендилския край. Завършва образованието си в АМТИИ, гр. Пловдив в специалностите "Изпълнителско изкуство- Народно пеене" и "Дирижиране на Народни състави". През 2009 г. е на специализация във Фолклорния Департамент на Музикална Академия "Сибелиус", гр. Хелзинки, където изучава финландски фолклор. През 2009г. получава ежегодната награда на Ректора на АМТИИ за активна дейност и постижения, а през пролетта на 2010г. е наградена за активна концертна дейност и отличен успех.
През май 2011г. Соня прави видеозапис на представителната песен на България за фестивала "Биенале"във Венеция.
Илиана Тейбор


е родена в гр.Пловдив и от малка е закърмена под звуците на гъдулката и на българската народна песен. Още от начална детска възраст участва в първите си концерти като пее, рецитира и играе в пиеси. През 2007г. е приета в АМТИИ, гр. Пловдив, където завършва "Изпълнителско изкуство- Народно пеене" и магистърска степен "Артмениджмънт". Пяла е в Академичния народен хор с диригент доц.д-р Костадин Бураджиев, с който през 2008г. печелят златен медал в Световната хорова олимпиада в гр.Грац, Австрия, като получават званието "Световен шампион".
Гергана Таскова


е родена в гр. Харманли. От малка проявява своята певческа дарба и е определяна като една от най-добрите изпълнителки на тракийски народни песни. Завършва основното образование в родния си град, след което е приета в СОУ "Любен Каравелов", гр. Пловдив със специалност народно пеене. По време на обучението си там,  участва в редица концерти и е лауреат на много конкурси в страната. Завършва АМТИИ, гр. Пловдив с Магистърска степен в специалност "Изпълнителско изкуство- Народно пеене" и "Артмениджмънт". Понастоящем е докторант към АМТИИ и преподавател по българско народно пеене.
Ганчо Гавазов


е роден в гр. Карлово. В семейството му няма музиканти, но той от малък проявява своите музикални заложби и започва да свири на гъдулка. Възпитаник на АМТИИ, гр.Пловдив в специалностите "Изпълнителско изкуство - гъдулка" и  "Дирижиране на народни състави". Понастоящем работи като учител по гъдулка  в НУФИ "Широка лъка" и диригент на училищния народен хор.
Ганчо активно пише обработки на български народни песни като смело показва своя авторски почерк в тях. Поредният успех е получаването на 1-ва и 2-ра награда на негови композиции на конкурса "Нова българска народна музика в 7/8" гр. Чепеларе през 2013г.

Web Page Maker, create your own web pages.